tisdag 8 februari 2011

Skånes regionala innovationssystem – en sammanfattning

Det övergripande målet för ett regionalt innovationssystem är att utveckla, sprida och använda innovationer inom olika branscher, kluster och kompetensområden (och på så vis skapa tillväxt).

Ett regionalt innovationssystem är således summan av dess olika delar – från forsknings- och utbildningsaktörer över aktörer som stödjer finansiering, företagsrådgivning etc. till företagen själva och deras nätverk (underleverantörer, konsulter, samarbetspartners etc).

Syftet med den funktionsanalys som Region Skåne genomfört har varit att öka förståelsen för systemets förmågor och funktioner. Analysen har framförallt fokuserat på ”intermediärerna”, det vill säga aktörer som på olika sätt främjar tillväxt och utvecklingen av nya innovationer i regionen. Målet har varit att ta ett helhetsgrepp på regionens innovationssystem samt ge en fördjupad beskrivning av kompetensområdena Food (livsmedelssektorn) och Rörlig bild.

Funktionsanalysen bygger på en omfattande intervjustudie med aktörer, som på olika sätt representerar och utgör det regionala innovationssystemet. Analysen är från mars 2009.

* Ladda hem en kort sammanfattning (pdf, tre sidor)
* Ladda hem hela rapporten (68 sidor pdf)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar