onsdag 1 juni 2011

Första utkast till innovationsstrategi



Nu är det första utkastet till en internationell innovationsstrategi för Skåne klart. Läs, kommentera och kom med inspel, helst här på bloggen men även till Maria.Lindblom@skane.se

Hämta hem version ett av innovationsstrategin



2 kommentarer:

  1. Bra att detta görs, men det behöver bli mycket tydligare och konkretare - ge exempel på konkreta handlingar inom olika områden - annars blir det bara ännu ett politiskt dokument utan bäring i verkligheten. Och jag saknar det som alla pratat om senare år - en riskkapitalfond för såddfinansiering med delvis privata och delvis offentliga pengar men som drivs helt enligt rikskapitalpremisser. Skala ner och tydliggör det "skånska bollhavet" inom innovationsområdet och ta de resurser som frigörs och satsa i riskkapitalfonden. Pengarna måste bort från byråkraterna och till entreprenörerna.

    SvaraRadera
  2. Maria Lindblom skrev:
    Tack Jonas :-) perfekt inlägg till den Handlingsplan eller kanske snarare "Samhandlingsplan" som är nästa steg i processen utifrån detta strategiska dokument, aktion och aktiviteter ska skapas gemensamt mellan de parter som kan förflytta och lösa utmaningar som vi ser. En del frågor kommer att hamna på en nationell agenda då regionalt tänk blir en del av den nationella innovationsagendan. Vi snor dina idéer i sann öppen innovations anda? :-) Kanske att vi ses den 23 sept. när vi ska utmana och prata action? Sätt upp dagen i agendan.

    SvaraRadera