måndag 16 maj 2011

Lyckade innovationsdagar i Båstad

Cirka 80 deltagare gnuggade geniknölarna under två intensiva innovationsdagar i Båstad 9-10 maj. Diskussionerna blev intensiva och givande. Vi fick med oss massor av tankar och inspiration som kommer att arbetas in i innovationsstrategin.

Inläggen kan ni läsa här på bloggen. Deltagarna bloggade gruppvis, därför är avsändaren på alla blogginlägg från Båstad signerade ”Bord ett” till och med ”Bord tio”

Alla deltagare som var på plats skrev också på en avsiktsförklaring. Den är inte formellt bindande men som symbolhandling är det en viktig markering av det personliga engagemanget. Texten i avsiktsförklaringen lyder:

Skånsk innovationskraft
Skåne behöver innovativa individer. Innovativa i bemärkelsen kunna tänka nytt. Skåne behöver också ambitiösa individer. Ambitiösa i bemärkelsen vilja göra nytt. Slutligen behöver Skåne modiga individer. Modiga i bemärkelsen våga göra nytt.

När vi kombinerar kunna, vilja och våga uppstår magi - en innovationskraft som gör att helheten blir större än de enskilda delarna tillsammans. Men innovationskraften behöver några som visar vägen. Som kan och vill förändra.

Genom att skriva på denna avsiktsförklaring vill jag som individ bidra till att Skåne vågar vara modigt – att tänka och göra nytt. Jag vill vara en av de personer som visar vägen till den Skånska innovationskraften. Och jag börjar denna resa idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar