måndag 9 maj 2011

"Speed-dating"

Är Skåne mer innovativt än 2009 - och vad har bidragit till det?

Hur har vi/jag bidragit till att stärka innovationskraften?

Vad är innovation i ditt arbete?

Alla ska hinna prata med tre personer runt borden.


Sen 2009 har vi en samverkan mellan de aktörer som finns i Skåne och en bättre spridning geografiskt i Skåne med aktörer som verkar för innovation. Det fanns inte på samma sätt 2009.
Man träffas bra i olika forum och nätverken stärks efterhand som vi arbetar gemensamt. Man känner till varandra och vet vem som arbetar med olika frågor och uppdrag. Det finns en öppenhet för alla typer av idéer, även idéer som kommer från en mängd områden tillåts att blomstra mer idag. Även finansiärer börjar anpassa sig mer till affärsmässighet framför innovationshöjd och akademinära innovation. Det har gjorts viktiga förändringar och anpassningar i systemet. Tjänster och andra former av affärsmässighet kan blomstra mer nu än 2009, en öppenhet finns i aktörssystemet mer nu än förr.
Det finns ett bra system i hela Skåne även Noröstra delarna har aktörer som arbetar mer idag än tidigare med att stärka innovationskraften och affärsmässigheten.


Det har blivit mer fokus på de globala utmaningarna och vi känner att vi kan arbeta med att lösa problem i samverkan med marknad. Marknaden och företagen ser de globala utmaningarna mer som möjligheter idag än tidigare. Exempelvis hälsa är ett område som vi kan arbeta med gemensamt och där företag kan skapa affärsmässighet, det finns en stor kraft och en attitydförändring. Man vill delta och lösa världsproblemen.

Det finns en större öppenhet och samverkan och det har kommit påbud för samverkan inom systemet än tidigare, vilket bidrar till att man börjar se fördelar och vinning med att samverka.
Det finns en hälsosam konkurens inom innovationssystemet som gynnar näringslivet, entreprenörerna och innovatörerna i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar