måndag 9 maj 2011

Vad har vi gjort som stärker innovationskraften?

I storgrupp -

Vi har goda exempel,
klustersatsningar som ex. Packbridge är framstående, Max labb IV och ESS är viktigt framåt.
Vi har ett område där vi inte har haft framgång den senaste tiden och det är inom Öresundssamarbeten för akadmi/universitet.

Vi pratar mer innovation, vilket i sig gör att vi stärker innovationskraften.
Vi har företag som odlar grönsaker i städerna, som är superintressant.

När vanliga människor får vara med och starta nya processer, samhällsinnovationer och tillåts utveckla sina idéer, det är då vi kan skapa de stora förändringarna och få en kraft i arbetet.

Ideon Medicon Village är en intressant framtida möjlighet.

Vi har en insiktsfull politisk ledning - fullt mandat att köra stenhårt! Detta gör arbetet framgångsriktig att det politiska arbetet ger tryck i frågorna.

Näringslivets innovationskraft är viktig och att man har vågat satsa även om markanden sviktar, ägarna är viktiga för ett framgångsrikt innovationsarbete.

Basverksamhet måste finnas, vi kommer inom kort sikt att byta ut 40% av vår arbetskraft inom stora delar av samhället. Detta kräver stor kunskap och kräver en enorm omställning, detta är en utmaning. Vi har en hög ungdomsarbetslöshet och en hög arbetslöshet i Sverige, kompetensförsörjningen framåt har stor betydelse. Därför måste vi arbeta med innovation men vi måste identifiera succéfaktorer för att lyckas med kompetensförsörjning. Har vi en kultur som gör det möjligt för en innovationsstrategi att verka. Vi måste skapa en kultur och hitta vilka som kan säkerställa att detta når en framgång. Hur kan vi göra mer av de erfarenheter vi har i Skåne, vi har goda exempel som vi måste lyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar