tisdag 10 maj 2011

Förslag till fokusområden

Fokus: Gränsöverskridande innovation
Vi är överens om att Innovationer sker i mötet mellan olika idéer och områden. För att Skåne skall bli den mest innovativa regionen till 2020 blir det därför naturligt att lägga fokus på att Skåne skall bli bäst på Gränsöverskridande innovation.

Det är ett inkluderande fokus som inte är beroende av att vi gissar vilka marknader som är störst 2020 och var vi internationellt har de bästa förutsättningarna under de kommande tio åren.

Konkret innebär det att vi i systemet, på inkubatorer, i affärsutveckling, bland befintliga företag ser till att olika områden träffas och påverkar varandra så att nya innovationer har förutsättningar att uppstå. Det är ett fokus som går att arbeta mot som vi kan bli bra på oavsett hur marknaderna förändras.

Det har dessutom sekundärfördelar i att det driver på ett ännu starkare samarbete mellan systemaktörerna.

Fokus: MAXIV/ESS (Materialteknik m.m)
Långsiktigt styrkeområde som vi bör förbereda så att vi har möjlighet att ta hand om effekterna, resultaten och forskningen.

Fokus: Sustainable cities
Ett brett område som fungerar som ett brett paraply för många områden och som därmed är förhållandevis inkluderande. I kombination med ett starkt fokus på gränsöverskridande innovation leder det inte till en exkluderande.

Kompletterar vi ett brett fokusområde, ett framtida styrkeområde och ett fokus som hjälper oss att bli bäst på innovation har vi möjlighet att bli Europas mest innovativa region 2020.

Bord 9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar