måndag 18 juni 2012

Region Skåne i Almedalen: Innovation - från strategi till verkstadVälkommen till vårt seminarium i Öresundshuset!
Missa inte två av sommarens mest intressanta timmar, Region Skåne/ Näringsliv Skåne kommer under den årliga politikveckan i Almedalen i Visby att presentera hur vi jobbar långsiktigt med innovationer i Skåne. Du är varmt välkommen till vårt seminarium i Öresundshuset i Visby.

Tid: Torsdag 5 juli kl.11.00-12.30
Plats: Öresundshuset, Hästgatan 1 vid Donners plats i Visby

Tema: Innovation - från strategi till verkstad

11.00-12.00: Panel med fem starka kvinnor som diskuterar konkret innovationsarbete
Region Skåne arbetar strategiskt och långsiktigt med att bygga en attraktiv region med ett tillväxtorienterat företagarklimat. Skåne ligger i framkant i landet vad gäller innovationer och nytänkande och är aktiva i debatten för ett hållbart svenskt samhälle. Innovation står högt på agendan för alla – EU, regeringen, riksdagspartierna och många regionala aktörer.

Personerna i denna panel är alla aktiva i innovationsfrågor och arbetar för att ge näring åt Sverige som ”ett av världens bästa länder att starta och driva företag i”, både genom lokalt småföretagande och genom att stötta innovationer med tillväxtpotential som bidrar till att lösa globala utmaningar som miljö och personlig hälsa.

Vi avser att med denna paneldebatt komma fram till konkreta actionpoints som gör skillnad, och ta ledarskap i innovationsfrågan. Vi ska formulera de första mätbara målen i linje med innovationsstrategin. Mål och actionpoints som är relevanta att arbeta mot för såväl regeringen som de entreprenörer, entreprenörsskapsfrämjare, tjänstemän, politiker och övriga medborgare som vill bidra till ett blomstrande Sverige. Vad vill vi konkret uppnå med satsningar på innovation? Hur sker dialogen mellan regeringskansliet och regioner, hur ser möjligheterna ut för de regioner som vill och kan att ta ett nationellt ansvar för Sveriges utveckling? Hur ser Sverige ut när vi lyckats? Vilka är hindren för att svensk innovation ska leda dit? Detta är ämnet för vårt timslånga samtal.

Medverkar gör miljöminister Lena Ek, regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult,  Marianne Larsson (Innovationschef Teknopol och jurymedlem i TV4:s kommande satsning Uppfinnarna),
Ursula Hultkvist Bengtsson, Vice VD Medicon Village, samt Trine Grönlund (100% feel-good och 100% webbTV-drottning för ZenTV). Samtalet leds av Jonas Klevhag, affärsrådgivare och underhållningsgeni.

12.00-12.30: Skånska innovationer i praktiken
Innovation är ett brett begrepp och Skåne är en fantastisk plats i världen för innovation.

Nu får du möta fler spännande personer (entreprenörer, innovatörer och forskare), som alla jobbar med att göra Skåne till en innovativ plats i världen. Klas Sjöberg och Maria Gerling-Gerdin kommer att prata om hur ljus kan förändra vården, Mikael Håkansson gör via mode och kreativitet Skåne till en attraktiv plats, David Börjesson omvandlar matavfall till biogas. Halvtimman följs av frågestund till en god lunchmacka.


Varmt välkomna!

Hans Henecke
Näringslivschef Region Skåne, vd Business Region Skåne

Kontaktperson:
Jonas Klevhag, jonas.klevhag@teknopol.se, 0703-123064


Se hela veckans program i Öresundshuset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar