tisdag 22 mars 2011

Gemensam ansats för att nå visionen

Detta klipp är också saxat från artikeln i blogginlägget ovan, se följande länk för att komma direkt dit.

”- Den skånska konkurrenskraften ska stärkas med en förnyad och mer medveten innovationspolitik säger Pia Kinhult, ordförande i Regional Tillväxtnämnden [numera är Pia Kinhult regionstyrelsens ordförande. Pontus Lindberg är ny ordförande för Regionala tillväxtnämnden. Vår anmärkning]
- Politiken ska främja en utveckling som är koncentrerad till Öresundsregionen, som omfattar lokala, nationella och globala nätverk, samarbete mellan industri, det offentliga och akademin och, inte minst, inkluderar användarna.

Några av Skånes kraftfullaste aktörer inom innovation har tillsammans med Vinnova (Verket för innovationssystem) inlett arbetet med att stärka regionens innovationskraft.
- En av de viktigaste strategierna är att utveckla ett visionsdrivet ledarskap som bygger på insikten att ingen enskild aktör kan förändra innovationssystemet. Den övergripande visionen ska förmå aktörerna att agera samstämmigt i en gemensam samarbetsstruktur, säger Pia Kinhult.
- Bland övriga strategier kan nämnas att vidga innovationstänkandet från en traditionell från en traditionell fokusering på produkt- och processinnovationer till att även omfatta tjänsteinnovationer. Strategierna omfattar också en effektivisering av befintlig stödjande struktur, en identifiering och utveckling av morgondagens branscher, en förstärkning av Öresundssamarbetet samt ett stöd till utvecklingen av kreativa och innovativa miljöer. ”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar